Low budget uitjes

Low budget uitjes

Low budget uitjes

Na iedere vakantie is het weer raak, het vakantiegeld is (bijna?) op, en hoewel de kinderen weer helemaal in hun schoolritme zitten, erzijn nog steeds die weekenden, studiedagen en korte vakanties! De kinderen willen er op uit, maar jouw budget is beperkt. Hoe fijn is het dan om er low budget op uit te gaan?Tips voor low budget uitjes met kinderen

“Wat gaan we morgen doen?” De vraag alleen al doet pijn aan de portemonee, maar gelukkig zijn we creatief geworden in het vinden an low budget uitjes. Omdat je geen zin hebben om elk weekend kaartjes voor pretparken en dierentuinen te kopen kan je natuurlijk ook kiezen voor low-budget uitstapjes.

Wandelen met kinderen
Het is gratis, er is altijd wel een bos of ander mooi natuurgebied in de buurt. Je pakt je tas vol met broodjes, drinken en een kleedje en je kiest een mooie plek voor de wandeling. Vermaak de oudere kinderen met een sporenkaart of ga samen ontdekken wat er allemaal leeft in het bos! Bosbessen plukken, of bramen! Altijd een feest!

Geocachen met kinderen
Hoort een beetje bij het wandelen. Je kunt zelfs met de auto of op de fiets op ‘schattenjacht’, zoals mijn kinderen het noemen. Je hebt alleen een smartphone of GPS-apparaatje nodig.

Strand en zand
De meeste kinderen zijn gek op zand en strand! Lekker spelen in het zand, op een mooie dag plonsen in het water. Gratis aan de rivier, of voor weinig geld naar een speel plas, zoals Billy bird, war je voor nog geen tientje naar binnen kunt en je de hele dag kan vermaken met water, zand en speeltuin!

billy bird

Goedkoop naar de Kinderboerderij
Altijd leuk, knuffelen met schapen, geitjes en andere dieren. en daarna lekker spelen in de speeltuin. Ben je daar al vaak geweest op woensdagmiddag en vinden je kinderen het niet meer zo interessant? Kijk dan eens of er in een plaats bij jou in de buurt ook een kinderboerderij is, voor de afwisseling. Maak er een leuk fietstochtje van bijvoorbeeld.

Low budget tips

Andere low budget tips voor een goedkoop uitje zijn;
– Een natuurspeeltuin of speelbos
– Fietstochtje
– Stadswandeling
– Open Dagen
– Bezoek een Intratuin of Ikea