ANWB maakt leukste uitje van Nederland 2019 bekend

ANWB maakt leukste uitje van Nederland 2019 bekend

Net als ieder jaar organiseerde de ANWB ook in 2019 de verkiezing van het leukste uitje van Nederland. Naast de landelijke pretparken en attractieparken werden er ook per provincie uitjes gekozen die het predikaat ‘leukste uitje’ verdienden. Daarnaast was er een categorie voor leukste uitjes in het buitenland. Ondertussen zijn de winnaars bekend. Wie mag zich het beste uitje van Nederland 2019 noemen. volgens de ANWB?

Winnaar ‘ANWB Leukste uitje van Nederland 2018’

De Efteling

De Efteling is de grote winnaar van de ANWB verkiezing tot het leukste uitje van Nederland 2019. Hiermee versloeg het pretpark in Kaatsheuvel onder andere GaiaZoo en Dierenpark Amersfoort.

De Efteling is door de ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Nederland 2019. DierenPark Amersfoort belandde op de tweede plek en GaiaZOO in Kerkrade eindigde als derde.

Leden van de organisatie konden van augustus tot december vorig jaar stemmen op hun favoriete uitstapjes. In totaal werd er ruim 63.000 keer gestemd. De verkiezing werd voor de negende keer gehouden. In die categorie buitendlandse uitjes won attractiepark Europapark uit het Duitse Rust de eerste prijs.

Leukste uitjes per provincie

Naast de landelijke winnaar waren er ook per provincie leukste uitjes uitgekozen. Leuk als inspiratiebron voor een leuk dagje uit bij je in de buurt! We zetten er een paar bijzondere op een rijtje. Overigens zijn er heel veel leuke uitjes per provincie hier op onze website te vinden.


Drenthe kiest Drouwenerzand als leukste uitje 2019

Het Drenthse Drouwenerzand is al bekend als leuk, en goedkoop, uitje voor het gezin.. De ANWB beloonde dit met een nominatie en dus nu ook met een prijs voor Drouwenerzand. Om het feest compleet te maken krijg je nu extra korting op Drouwenerzand.

Zuid Holland kiest Avonturenboerderij Molenwaard als winnaar

Het geheel nieuwe uitje in Zuid Holland gaat er direct met de hoofdprijs vandoor. In Avonturenboerderij Molenwaard ontmoet je Fien en Teun, leer je alles over de boerderij en kan je spelen en klauteren in een leuke, leerzame omgeving. Krijg nu feestelijke korting op de entree van Avonturenpark Molenwaard:

 

 

 

 

 

 

 

Meer leuke uitjes in Nederland


Er zijn nog veel meer leuke uitjes in Nederland. Kijk voor goede kortingen eens rond op onze website en ga goedkoop een dagje weg met je gezin.

Geef een reactie